spek prei risotto

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Risotto en spek

IMG_4643

[wp_bannerize]

Ingrediënten spek prei risotto

2 speklapjes, in dunne reepjes
zout en versgemalen peper
1 eetl. gedroogde oregano
2 eetl. olie
1 ui, gesnipperd
300 g risottorijst
700 ml hete bouillon van 2 kippenbouillontabletten
2 preistengels, gewassen en in flinterdunne ringetjes
100 g geraspte Parmezaanse kaas evt. wat nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap 1

Bestrooi de spekreepjes met zout en peper en oregano. Verwarm de olie en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de ui toe en fruit nog 5 minuten mee. Voeg de risotto rijst toe en roer tot alles goed vermengd is.

Stap 2

Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en laat door de rijst opnemen als alle bouillon op is en de rijst bijna beetgaar is prei toevoegen .

Stap 3

Laat nog een paar minuten mee warmen en roer als laatste de kaas erdoor of serveer deze apart bij de risotto. Maal er nog wat peper of nootmuskaat over en eten maar

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *