Risotto met Zeevruchten recept

By : | 0 Comments | On : 5 mei 2016 | Category : Groente risotto

Risotto met Zeevruchten recept.

Er gaat niets boven een lekkere Italiaanse risotto zo nu en dan, Risotto kent vele varianten, het leuke van dit gerecht is dat je er erg creatief mee kunt zijn. Mocht je hiermee willen experimenteren, vervang dan eens alle ingrediënten behalve de risotto en de bouillon voor andere producten, je zal zien dat je een heel andere risotto krijgt. Ook kan je ervoor kiezen om een andere wijn als basis te gebruiken in combinatie met een andere bouillon.

 

Met verse producten.

Natuurlijk kun je alles in de supermarkt kopen en is een lekkere risotto dichterbij dan ooit, maar wat nog lekkerder is en een echte smaak beleving wordt is wanneer je alleen maar verse producten gebruikt voor een dergelijk risotto recept. Denk eens aan verse producten die direct van de boer af komen, verser kan niet toch? Je zou hiervoor gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld De Streekbox, dat is een maaltijdkrat / maaltijdbox die verse producten direct vanaf de boer en telers bij je thuis bezorgd, producten uit eigen land, verser en lekkerder kan niet!

 

Ingrediënten:

 

 

  • 200 ml witte wijn
  • 2 sjalotjes (fijn gesneden)
  • 3 el olijfolie
  • 250 g risotto rijst
  • 500 ml visbouillon
  • 300 g worteltjes in plakjes gesneden.
  • 200 g peultjes
  • 200 g doperwten
  • 300 g fruits de mer (zeevruchten)
  • 50 g geraspte pittige kaas

 

Bereiden:

 

  1. Doe de wijn in een steelpannetje en verwarm deze zachtjes.
  2. Fruit de gesnipperde sjalotjes in wat olie in een pan, en voeg hier de rijst aan toe, bak dit tot de rijst begint te glanzen.
  3. Doe nu de wijn erbij en laat deze al roerend langzaam door de rijst opgenomen worden. Zodra de wijn is opgenomen doe je er een scheut bouillon bij.
  4. Laat de Risotto in een open pan in ongeveer 20 min. zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en als de bouillon door de rijst is opgenomen doe je er elke keer een scheut bouillon bij.
  5. Ondertussen kun je de geschilde en gesneden worteltjes in een pannetje met kokend water in 3 minuten beetgaar koken, de laatste minuut doe je hier de peultjes bij.
  6. Nu kun je de wortelen, peultjes en de diepvries doperwten samen met de zeevruchten door de risotto roeren, laat het geheel goed warm worden.
  7. Breng de risotto op smaak met peper en zout en bestrooi het met de geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *