Risotto met spek en champignons

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Risotto en spek

[wp_bannerize]

Ingrediënten Risotto met spek en champignons

250 gram ronde rijst
20 gr boter
2 soeplepels olijfolie
1 fijngesneden ui
300 gram witte champignons
400 gram spekjes
1 blokje groentebouillon
15 cl witte droge wijn
4 soeplepels fijngesnipperde peterselie
50 gram geraspte kaas
2 tomaten

bereidingswijze

stap 1

Laat de ui fruiten in een koekenpan met boter op een matig vuur. Voeg de rijst toe. Meng en laat de rijst een beetje doorschijnend worden. Overgiet met witte wijn, meng en voeg vervolgens de bouillon lepel voor lepel toe. Snij de voet van de champignons en hek de Champions in partjes. Bak in een pan de spekjes en voeg hier de champignons aan toe,

stap 2

bestrooi met peper en zout. Schil en verwijder de pitten van de tomaten, snij ze vervolgens in kleine blokjes.Voeg de champignons, de spekjes en de tomaten toe als de rijst al dente is, bestrooi met peper en zout. Voeg ten slotte de peterselie en de parmezaan toe.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *