Risotto met courgette en champignons

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Champione risotto

risotto_courgette_champignons_ui_kip+macademia_noten_recept_rijst_kaas

[wp_bannerize]

Ingrediënten Risotto met courgette en champignons

1  courgette
250 gram champignons
tijm
1 ui
275 gram risotto rijst
scheutje witte wijn
500 ml bouillon
100 gram geraspte kaas

bereidingswijze

stap 1

Bak de in blokjes gesneden courgette zacht in hete boter. Voeg vervolgens de 250 gram in plakjes gesneden champignons en wat tijm toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Schep alles uit de pan en houdt het apart. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg de risotto rijst toe en roer zodat de olie over al zit.

stap 2

Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg 500 ml bouillon toe en laat de risotto onder af en toe roeren gaar worden. Roer de geraspte kaas courgette en champignons door de risotto en warm het geheel door.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *