Risotto met asperges

By : | 0 Comments | On : 22 juni 2014 | Category : Overige risottos

[wp_bannerize]

Ingrediënten Risotto met asperges

500 gram asperges
900 ml bouillon
50 gram boter
2 sjalotjes
1 stengel selderij
250g risottorijst
1 glas witte wijn
blokje parmezaan
platte peterselie
olijfoloe
zout
peper

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een pan met water op het vuur en voeg een beetje zout toe. Leg de schoongemaakte asperges voorzichtig in de pan. Laat de asperges rustig koken. De kooktijd is afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als de onderkant zacht aanvoelen.

Stap 2

Doe een beetje olie in de pan en voeg de gesnipperde ui, selderij en een snuf zout toe. en bak dit vervolgens  Voeg de risotto toe en laat deze ongeveer 5 minuten meesmoren totdat de risotto glazig wordt.

Stap 3

Blus met de wijnVoeg de hete bouillon lepel voor lepel toe aan de risotto. Voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de risotto de bouillon heeft opgenomen.  Hou het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes aan de kook totdat de risotto gaar is.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *