Risotto kip paprika

By : | 0 Comments | On : 20 juni 2014 | Category : Risotto met kip

[wp_bannerize]

 

Ingrediënten Risotto kip en paprika

800 gram kippenfilet in reepjes
2 ajuinen in blokjes
6 wortelen in schijfjes
6 paprika’s (2 rode, 2 groene 2 gele) in blokjes
3 kleine pepers in héél fijne stukjes
4 teentjes knoflook geperst
600 gram rijst (risottorijst of gewone rijst)
150 ml droge witte wijn
1,5 liter kippenbouillon
100 gram geraspte parmezaanse kaas
peper, zout, paprikapoeder

 

Bereidingswijze

stap 1
Bak de kip in een beetje boter in een grote pan krokant. als de kip gaar is haal je deze uit de pan en leg je die opzij. Bak vervolgens de uien in dezelfde pan weer met een beetje boter, Voeg vervolgens de wortelen, de paprika’s, de pepers en de geperste knoflook toe. Laat dit iets meer dan 5 minuutjes stoven, maar roer regelmatig om.

stap 2

Voeg na 5 minuten de rijst toe, roer opnieuw om en laat een tweetal minuutjes op een laag vuur staan. Doe dan de 1,5 ml wijn der bij  voortdurend blijven roeren tot de wijn volledig verdwenen is.

stap 3

Doe bij het mengsel telkens een soeplepel kippenbouillon, en roer dan tot de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd. Herhaal tot alle bouillon verdwenen is Voor een niet-aangebrande risotto is het zeer belangrijk dat je blijft roeren,  Als alle kippenbouillon verdwenen is voeg je eerst de kippenblokjes opnieuw toe en daarna de geraspte kaas. Kruid tenslotte met peper, zout en paprikapoeder.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *