ri­sot­to met zoete ui en spek

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Risotto en spek

[wp_bannerize]

Ingrediënten ri­sot­to met zoe­te ui en spek

3 zoete uien
4 el olijfolie
1 pakje pancetta Italiaanse bacon
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
750 g groentebouillon
60 g boter in blokjes
100 g Parmezaanse kaas geraspt
1 zak rucola sla

 

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper 1 ui. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de gesnipperde ui.  Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart. Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min mee

Stap 2

Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glazig zijn Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is (dit duurt ca. 20 min.)

Stap 3

Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.

Stap 4

Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *