Zomerse groenten risotto

2017-09-14

Ingredients

  • 250 gram risotto rijst
  • 3 x sjalotjes (fijn gesneden)
  • 3 x teentje knoflook (fijn)
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml groente bouillon
  • 100 ml room
  • 100 gr sugar snaps
  • 150gr tuinbonen
  • 150 gr doperwten
  • 60 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)

Method

Step 1

Neem een grote pan, verhit de olijfolie en bak de sjalotjes totdat ze glazig worden. Voeg de knoflook en de risotto rijst toe en roer 1 minuut door. Blus met de witte wijn en laat inkoken, blijf ondertussen roeren.

Step 2

Als dit helemaal verdampt is kun je beetje bij beetje de groentebouillon toevoegen. Maak de risotto af met de room en fijn geraspte Parmezaanse kaas. Breng eventueel op smaak met zout. Blancheer de sugar snaps, tuinbonen en doperwten in kokend water en breng op smaak met wat zout en peper.

Step 3

Maal de peterselie en de knoflook met de olijfolie in een blender of met de staafmixer.Verdeel de risotto over 4 borden, leg daar de groente op en bedruppel deze met de peterselie knoflook olie.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *