spek prei risotto

2017-09-13

Ingredients

  • 2 speklapjes, in dunne reepjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 2 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 700 ml hete bouillon van 2 kippenbouillontabletten
  • 2 preistengels, gewassen en in flinterdunne ringen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas evt. wat nootmuskaat

Method

Step 1

Bestrooi de spekreepjes met zout en peper en oregano. Verwarm de olie en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de ui toe en fruit nog 5 minuten mee. Voeg de risotto rijst toe en roer tot alles goed vermengd is.

Step 2

Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en laat door de rijst opnemen als alle bouillon op is en de rijst bijna beetgaar is prei toevoegen .

Step 3

Laat nog een paar minuten mee warmen en roer als laatste de kaas erdoor of serveer deze apart bij de risotto. Maal er nog wat peper of nootmuskaat over en eten maar

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Risotto met spek en champignons

  • ri­sot­to met zoete ui en spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *