Risotto met spek en champignons

2017-09-13

Ingredients

  • 250 gram rijst
  • 1 fijngehakte ui
  • 300 gram witte champignons
  • 400 gram spekjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 15 cl witte droge wijn
  • 4 soeplepels fijngesnipperde peterselie
  • 50 gram geraspte kaas

Method

Step 1

Laat de ui fruiten in een koekenpan met boter op een matig vuur. Voeg de rijst toe. Meng en laat de rijst een beetje doorschijnend worden. Overgiet met witte wijn, meng en voeg vervolgens de bouillon lepel voor lepel toe. Snij de voet van de champignons en hek de Champions in partjes. Bak in een pan de spekjes en voeg hier de champignons aan toe,

Step 2

bestrooi met peper en zout. Schil en verwijder de pitten van de tomaten, snij ze vervolgens in kleine blokjes.Voeg de champignons, de spekjes en de tomaten toe als de rijst al dente is, bestrooi met peper en zout. Voeg ten slotte de peterselie en de parmezaan toe.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *