Risotto met geroosterde groenten

2017-09-14

Ingredients

  • 500 gram risottorijst
  • Ca. 1 liter bouillon
  • Scheut extra vergine olijfolie
  • Glas droge witte wijn
  • Ca. 75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 sjalotjes
  • Groentes naar keuze bijvoorbeeld, courgette, aubergine, paprika.

Method

Step 1

Snipper de sjalotjes en fruit kort aan in een diepe pan met wat olijfolie. Niet bruin kleuren! Doe de rijst bij de gefruite sjalotten in de pan en bak kort mee tot ze glazig zijn. Blus af met een glas witte wijn en roer goed door. Denk erom bij risotto gerechten is het belangrijk dat vanaf het moment dat de rijst in de pan zit tot het moment dat ze gaar zijn je in de pan blijft roeren.

Step 2

Voeg nu de bouillon toe. Dit gebeurt niet in een keer, maar in ongeveer 8 servingen. Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg je elke keer een scheut bouillon toe. Tussentijds goed roeren met een pollepel.Verhit ondertussen de grilpan tot deze loeiheet is. Gril de groenten aan beide kanten 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Step 3

Zodra alle bouillon aan de rijst is toegevoegd, maak je de risotto af met Parmezaanse kaas en eventueel een eetlepel crème fraiche voor een wat frissere risotto. Breng de risotto op smaak en serveer direct. Schep de risotto over 4 borden en schik de geroosterde groenten er netjes op

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *