Risotto met asperges

2017-09-16

Ingredients

  • 500 gram asperges
  • 900 ml bouillon
  • 50 gram boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 stengel selderij
  • 250g risottorijst
  • 1 glas witte wijn
  • blokje parmezaan
  • platte peterselie
  • zout peper

Method

Step 1

Zet een pan met water op het vuur en voeg een beetje zout toe. Leg de schoongemaakte asperges voorzichtig in de pan. Laat de asperges rustig koken. De kooktijd is afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als de onderkant zacht aanvoelt Doe een beetje olie in de pan en voeg de gesnipperde ui, selderij en een snuf zout toe. en bak dit vervolgens

Step 2

Voeg de risotto toe en laat deze ongeveer 5 minuten meesmoren totdat de risotto glazig wordt. Blus met de wijnVoeg de hete bouillon lepel voor lepel toe aan de risotto. Voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de risotto de bouillon heeft opgenomen. Hou het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes aan de kook totdat de risotto gaar is.

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • risotto spinazie geiten kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *