Groene groenten risotto

2017-09-14

Ingredients

  • 250 gr risottorijst
  • 1 sjalot
  • 150 ml witte wijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 bussel groene asperges
  • 100 g shiitake (of kastanjechampignons)
  • 1 courgette
  • 200 g doperwten
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • Peper en zout

Method

Step 1

Snipper de sjalot en fruit hem glazig in de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roer met een houtel lepel tot alle korrels met een laagje boter bedekt zijn. Blus met de wijn en laat inkoken. Schenk een pollepel hete bouillon bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht is opgenomen.

Step 2

Voeg meer bouillon toe en roer weer tot alle vocht opgenomen is. Ga zo door tot de bouillon opgebruikt is Of tot de rijst smeuïg is, maar toch nog beet heeft. Maak intussen de groenten schoon. Snij de asperges in stukken van 3 cm. Snij de paddenstoelen en de courgette in plakjes. Stoof de asperges aan in de rest van de boter.

Step 3

Voeg de paddenstoelen toe, bak ze nog even mee. Voeg de courgettes en de erwten toe en vermeng. Laat afgedekt ongeveer 4 minuten smoren, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat verder garen tot de vloeistof verdampt is.

Step 4

Schep de groenten bij de risotto, roer er de parmezaan en de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over warme borden en serveer meteen.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *