Pittige risotto met garnalen

By : | 0 Comments | On : 22 juni 2014 | Category : Risotto met vis

images (2)

[wp_bannerize]

Ingrediënten Pittige risotto met garnalen

40g boter
1ui, grof gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 gedroogde chilipepertjes
200 g arborio(risotto)rijst
200 g kabeljauwfilet, in blokjes
1 theelepel tijm
1 dl medium dry sherry
1/2 liter visbouillon (van tablet)
100 g gepelde garnalen en/of gekookte, gepelde mosselen
25 g (versgeraspte) Parmezaanse kaas

 

bereidingswijze

Stap 1

Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui . Roer roer vervolgens de chilipepers en de rijst erdoor en bak het geheel al omscheppend tot de korrels glazig zijn.

Stap 2

Schep de kabeljauw erdoor en voeg de tijm sherry en de bouillon toe. Roer alles nog een keer om. Zet het deksel op de pan, laat de risotto in ca. 20 minuten gaar worden. Roer daar na de garnalen, Parmezaanse kaas en de rest van de boter erdoor en laat de risotto nog ca. 5 minuten afgedekt staan.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *