kip spek champignons risotto

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Risotto met kip

[wp_bannerize]

Ingrediënten kip spek champignons risotto

50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
1.3l kippenbouillon
250 gram kastanje champignons, in plakjes
8 plakjes gerookt spek, gehakte
50 gram boter
1 ui, fijngehakt
300 gram risotto rijst ( arborio)
1 klein glas witte wijn
50 gram parmezaan, fijn geraspt
handvol bladpeterselie, fijngehakt

bereidingswijze

stap 1

Kook het eekhoorntjesbrood in 500 ml kokend water gedurende 20 minuten. Het grootse gedeelte van water is dan al door de padenstoelen op genomen giet het laste water en de kippenbouillon in een kom zo dat je 1,5m heb in totaal. snij het eekhoorntjesbrood en voeg ze bij de kastanjechampignons.

stap 2

Risotto maken bak het spek in de helft van de boter (25 gram) voeg de ui toe en bak deze glazig, voeg vervolgens alle Champions toe en het over gebleven water met het kippenbouillon laat het een par minuten koken tot ze zacht zijn voeg vervolgens de rijst toe en ga veder volgens het basis recept wanneer het te droog word voeg water toe verwarm intussen de kip en roer die der vervolgens ook door heen met de peterselie Parmezaanse kaas en de rest van de boter laat paar minuten rusten roer dan door en serveer!

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *