kip risotto met knoflook en ui

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Risotto met kip

[wp_bannerize]

 

Ingrediënten  kip risotto met knoflook

1 eetlepel boter
1 middelgrote ui – in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook – gepeld en gemalen
175 gram Arborio risotto rijst
1 glas witte wijn
380 ml kippen bullion beetje op gevoel
200 gram gekookte kip in blokjes gesneden
Een handvol sperziebonen, asperges,erwten of tuinbonen
2 eetlepels gehakte basilicum
Een handvol Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de boter smelten in de pan fruit de ui voeg naar een paar minuten de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee.Voeg vervolgens de wijn toe en de (175 gram) Arborio rijst en laat het geheel nog een paar minuten koken tot het meeste vocht is geabsorbeerd. Voeg daar na een derde van de kippenbouillon toe, laat dit ook koken blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens weer wat bouillon toe en kook verder op dezelfde manier.

Stap 2

Voeg ten slotte de 200 gram gesneden gekookte kip toe, en een handvol gehakte groene bonen erwten of asperges en doe de rest van de bouillon der bij en laat weer Sudderen het geheel moet in totaal 18 minuten koken. Als al het vocht is opgenomen voor de tijd, voeg dan wat extra water toe. zet in de laatste minuten het vuur wat hoger en voeg dan de basilicum toe en laat het geheel  nog even koken, proef de rijst eerst voor dat je het van het vuur af haalt de rijst moet een beetje bite hebben als de rijst niet gaar is laat het nog een paar minuten sudderen.

Stap 3

als de rijst gaar is en het smaakt zet het vuur uit en dek de pan af met een deksel laat het gedurende 5 minuten staan  serveer met Parmezaanse kaas!

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *