kip curry risotto

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Risotto met kip

IMG_0103

[wp_bannerize]

Ingrediënten kip curry risotto

400 gram kippen poten ( kip der af halen en in blokjes snijden)
Erwten op gevoel niet te veel
Paprika rood geel of oranje (geen groen) sij in blokjes
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 ui (in blokjes gesneden)
1 wortel (in dunne plakjes)
400 gram basmati rijst (lange korrel)
1 bosje koriander
1 kerriepoeder naar smaak.
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel komijnpoeder
Groentebouillon of kippenbouillon op gevoel (150ml)
1 tomaat kan (fijngehakt)
1 eetlepel tomatenpuree
Zout en peper naar smaak.
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1

Ui fruiten voeg de wortel en de kip toe en dan andere ingrediënten( knoflook  komijn kurkuma peper zout en het kerrie poeder) als geheel te droog word voeg dan meer olijfolie toe of paar druppels water.

Stap 2

Laat het geheel 5 a 10 minuten in een afgesloten pan bakken als de kip redelijk gaar is voeg dan de rijst tomaten erwten en de tomaten pure toe en giet der wat groente of kippen bouillon bij blijven roeren zodat het niet blijft plakken aan de pan als het te droog word voeg dan meer bouillon toe het geheel moet minimaal 15 a 20 minuten koken zorg er wel voor dat voor de tijd de rijst niet te nat is.

Stap 3

Als de rijst gaar is roer dan fijngehakte koriander er door zet het fornuis uit doe een doek over de pan met een deksel en laat het nog 5 minuten rusten!

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *