Groene groenten risotto

By : | 0 Comments | On : 22 juni 2014 | Category : Groente risotto

[wp_bannerize]

Ingrediënten Groene groenten risotto

250 gr risottorijst
1 sjalot
60 g boter
150 ml witte wijn
750 ml groentebouillon
1 bussel groene asperges
100 g shiitake (of kastanjechampignons)
1 courgette
200 g doperwten
80 g geraspte parmezaan
1 eetlepel(s) gehakte peterselie
Peper en zout

bereidingswijze

stap 1

Snipper de sjalot en fruit hem glazig in de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roer met een houtel lepel tot alle korrels met een laagje boter bedekt zijn. Blus met de wijn en laat inkoken. Schenk een pollepel hete bouillon bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht is opgenomen.

stap 2

Voeg meer bouillon toe en roer weer tot alle vocht opgenomen is. Ga zo door tot de bouillon opgebruikt is Of tot de rijst smeuïg is, maar toch nog beet heeft. Maak intussen de groenten schoon. Snij de asperges in stukken van 3 cm. Snij de paddenstoelen en de courgette in plakjes. Stoof de asperges aan in de rest van de boter.

stap 3

Voeg de paddenstoelen toe, bak ze nog even mee. Voeg de courgettes en de erwten toe en vermeng. Laat afgedekt ongeveer 4 minuten smoren, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat verder garen tot de vloeistof verdampt is.

stap 4

Schep de groenten bij de risotto, roer er de parmezaan en de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over warme borden en serveer meteen.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *