champignon risotto met Parmezaanse kaas

By : | 0 Comments | On : 21 juni 2014 | Category : Champione risotto

[wp_bannerize]

Ingrediënten champignon risotto met Parmezaanse kaas

half chalotje
teentje knoflook
half glas witte wijn
2 kopjes risotto rijst
2-3 champignons
stengel selderij
half vlees bouillon blokje
citroen
Parmezaanse kaas
roomboter
zout
peper

bereidingswijze

stap 1

chalotje snipperen en een teentje knoflook, en fruit die vervolgens  in een pan met olijfolie.Voeg de champignons en selderij toe roer daar na de rijst en door en laat de rijst door de olie opnemen daar na afblussen met witte wijn laat de alcohol verdampen voeg daar na wat bouillon toe net zoo veel dat de rijst net onder water staat

stap 3

daar na het geheel aan de kook brengen rijst gaar koken in 15 a 17 minuten voortdurend omscheppen en steeds een halve soeplepel bouillon  toevoegen hangt van de kook af laat zet het vuur zacht en laat het zachtjes gaar pruttelen haal de pan van het vuur en voeg theelepel roomboter Parmezaanse kaas en wat citroenrasp toe schep de rijst kortstondig door en laat het 5 minuten staan de rijst moet gaar zijn maar moet nog wel bite hebben

stap 3

laat geen plakkerige pap worden  vlak voor serveren op smaak brengen met peper en zout.

[wp_bannerize]

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *